spring

seokaran

spring
social
aboutدرباره وبلاگ
موضوعات موضوعات
spring

seokaran

دلایل ریختن پر کردگی دندان

دوشنبه هجدهم 2 1402

دلایل ریختن پر کردگی دندان
دلایل مختلفی می‌تواند باعث ریختن پر کردگی دندان شود:
•    استفاده از مواد نامرغوب و بی‌کیفیت برای پر کردن حفره دندان می‌تواند منجر به ریختن زود هنگام این مواد شود.
•    دندان‌پزشک شما مهارت کافی برای این کار نداشته است و مواد خمیری شکل آمالگام یا کامپوزیت را به درستی در حفره دندان فشرده نکرده است. به همین دلیل بعد از مدتی بر اثر جویدن مواد غذایی یا ضربه ناگهانی این مواد از دندان جدا شده اند.
•    بعد از گذشت چند ماه یا چند سال دندان ترمیم شده دچار پوسیدگی مجدد شود. وجود این پوسیدگی می‌تواند اتصال بین مواد پر کننده و دندان را کاهش داده یا به کل از بین ببرد.
•    وارد شدن ضربه شدید به اطراف دهان می‌تواند این ماده را از دندان جدا کند.

مراحل پر کردن دندان به ترتیب زیر است :

1- ابتدا دندان پزشک از طریق تزریق آمپول اقدام به بی حس کردن ناحیه مورد نظر میکند.
2- سپس با استفاده از دریل مخصوص پوسیدگی دندان را خارج میکند و دندان را برای پر کردن آماده میکنند.
3- در مرحله بعدی برای اینکه مواد به خوبی به دندان بچسبد، روی دندان ژل اسیدی ( اچینگ) میزنند.
4- دندان را با توجه به موقعیت دندان با مواد پر میکنند که انواع مواد برای پر کردن را در ادامه به آنها اشاره میشود.
5- در آخر دندان را پولیش میزنند تا درخشندگی لازم را پیدا کند.
درمان موقتی بعد از ریختن پر کردگی دندان
بعد از ریختن مواد، بافت و عصب داخلی دندان ممکن است در معرض هوا یا مواد غذایی از خود واکنش نشان دهند و سبب بروز ناراحتی در شما گردند. به همین دلیل برای کاهش درد می‌توانید از روش‌های خانگی موقتی استفاده کنید تا زمان ویزیت شما فرا برسد:
•    می‌توانید از داروخانه سیمان مخصوص دندانپزشکی تهیه نمایید.
•    از تمیز و خالی بودن دندان اطمینان حاصل کنید.
•    با کمی آب‌نمک محیط دندان را ضدعفونی نمایید.
•    میزان لازم از این ماده را با نوک گوش پاک‌کن روی دندان قرار دهید.
•    این ماده یک بافت محکم روی دندان ایجاد می‌کند و با محافظت از دندان، درد و احتمال تشدید آسیب را کم می‌کند.
•    استفاده از گل میخک نیز در این موارد کاربرد زیادی دارد. می‌توانید با یک گوش پاک‌کن تمیز کمی از این گل را که از عطاری تهیه کرده‌اید، روی دندان قرار دهید تا درد شما را کم کرده و حفره دندان را به طور تقریبی پر کند.
•    اگر دندان شما درد نمی‌کند و مشکل فقط خالی بودن جای آمالگام است، عده‌ای آدامس را برای پر کردن موقتی آن توصیه می‌کنند.

مراحل درمان ریختن پر کردگی دندان
اگر ریختن پر کردگی دندان شما به دلیل ضعف کار دندان‌پزشک باشد بهتر است در مورد پیدا کردن یک دندان‌پزشک متخصص بیشتر تحقیق کنید. در ادامه اقداماتی که یک متخصص دندان‌پزشک برای پر کردن دندان شما انجام می‌دهد را بررسی می‌کنیم:
1.    بعد از معاینه ممکن است متخصص، توصیه کند عکس‌برداری رادیولوژی مجدد انجام دهید تا میزان پوسیدگی بررسی شود.
2.    پزشک با استفاده آمپول، موضع اطراف دندان شما را بی‌حس می‌کند.
3.    تمام پوسیدگی‌ها برداشته شده و محیط دندان با شست‌وشو ضدعفونی می‌شود.
4.    اگر قبلا عصب‌کشی انجام نشده بود و اکنون دچار درد شده باشید، باید عصب‌های ریشه برداشته شوند.
5.    حفره خالی توسط مواد آمالگام یا کامپوزیت مجددا پر می‌شود.
6.    و در آخر دندان‌پزشک با پولیش، سطح مواد و دندان را صاف می‌کند.
مراقبت های پس از پرکردن دندان

تا دو ساعت پس از ترمیم دندان با آمالگام از میل نمودن هر نوع خوراکی و جویدنی خودداری نمایید و همچنین به مدت یک شبانه‌روز (۲۴ ساعت) در هنگام جویدن از سمت دیگر دهان استفاده کنید. در صورت ترمیم دندان با مواد کامپوزیتی (همرنگ دندان) میل کردن خوراکی جویدنی منعی ندارد ولی باید از خوردن یا آشامیدن مواد غذایی و نوشیدنیهای حاوی رنگدانه مانند (چای، قهوه و...) به مدت یک شبانه‌روز (۲۴ ساعت) خودداری نمایید.

- پس از ترمیم دندان‌ها هیچ منعی برای مسواک زدن وجود ندارد ولی توجه داشته باشید در صورت ترمیم دندان با آمالگام از نخ دندان به مدت یک شبانه‌ روز (۲۴ ساعت) استفاده نفرمایید.

- احساس بلندی دندان ترمیم شده میتواند ناشی از وجود بیحسی در ناحیه باشد که این حس کاملا طبیعی است. لطفا از فشار دادن بیش از حد دندان روی یکدیگر جدا خودداری کنید زیرا میتواند موجب شکستگی در ترمیم دندان شما شود ولی در صورتی که بعد از برطرف شدن بیحسی همچنان در محل دندان ترمیم شده احساس بلندی میکردید، به دندانپزشک خود مراجعه نموده تا نسبت به برطرف کردن آن اقدام نماید.

- وجود خرده‌های مواد ترمیمی در داخل دهان میتواند موجب نگرانی شما شود. باید توجه داشته باشید که به دلیل بیحسی، شما پس از پایان ترمیم قادر به شستشوی کامل دهان خود نخواهید بود و یا ممکن است به هر دلیل تکه‌های اضافه مواد ترمیمی در لابه‌لای دندان‌های شما تجمع پیدا کرده باشد لذا در جلسه بعدی مراجعه به درمانگاه جهت اطمینان از صحت ترمیم انجام شده با دندانپزشک خود مشورت کنید.

- وجود درد پس از ترمیم دندان‌ها مخصوصا در هنگام استفاده از مواد سرد یا گرم طبیعی است که این درد پس از گذشت مدتی کاهش مییابد. باید توجه داشت که گاهی برطرف شدن این حساسیت یک تا دو ماه طول خواهد کشید.

تا چند ساعت پس از ترمیم با آمالگام(مواد نقره ای رنگ) از خوردن خوراکی های جویدنی خودداری کنید. نوشیدن مایعات مانعی ندارد.

بعد از ترمیم با کامپوزیت خوردن خوراکی های جویدنی ایرادی ندارد.

تا ٢٤ ساعت پس از ترمیم دندان برای خوردن غذا از سمت دیگر دندانها در فک استفاده کنید.

ترمیم دندان مانع رعایت بهداشت دهان و دندان نمی شود، اما بهتر است چند ساعت از انجام آن بگذرد و سپس این اعمال انجام شود.

اگر بعد از ترمیم دندان درد به صورت شبانه و یا نبض دار بودن حس کردید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

در صورتیکه در منزل و بعد از برطرف شدن بی حسی در محل دندان ترمیم شده احساس بلندی یا تیزی یا زبری کردید پس از گذشت حداقل یک شبانه روز اگر باز هم این مشکل برطرف نشد به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

(0) نظر

شل شدن چسب لمینت دندان

جمعه پانزدهم 2 1402

باز شدن چسب لمینت دندان
باز شدن چسب لمینت دندان یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی است که دندان‌هایشان را لمینت کرده‌اند و یا در آینده نزدیک تصمیم به این کار دارند.

طول عمر لمینت دندان در مقایسه با کامپوزیت، بسیار بیشتر است اما اگر دهان و دندان در شرایط مساعدی قرار نداشته باشد و فرد به خوبی از آن‌ها مراقبت نکند شاهد بروز مشکلاتی نظیر باز شدن چسب لمینت دندان، شکستگی، تغییر رنگ و... آن خواهد بود.

مطمئنا شما نیز دغدغه افتادن لمینت دندان‌هایتان را دارید، به همین دلیل نیز در حال مطالعه این مقاله هستید؛ پس توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با هم تمام عواملی که باعث باز شدن چسب لمینت‌ها می‌شوند را بررسی کنیم و با رعایت موارد ذکر شده، از افتادن و یا آسیب رسیدن به آن‌ها جلوگیری کنیم.
شل شدن چسب لمینت دندان
استفاده از لمینت برای زیبایی و اصلاح طرح لبخند علاوه بر اینکه با استقبال خوبی مواجه شده،ممکن است عوارضی نیز داشته باشد.یکی از این عوارض شایع شل شدن چسب لمینت دندان است.این اتفاق میتواند در مراحل مختلفی رخ دهد. از جمله چند روز بعد از تراش دندان و چسباندن لمینت یا چند سال بعد از نصب روکشهای ونیر .به همین دلیل بهتر است با عوامل و عوارض افتادن لمینت آشنا شده تا بتوانید در زمان درست اقدامات لازم را انجام دهید.
عوامل شل شدن چسب لمینت دندان
لمینت دندان با روشهایی انجام میشود که تا حد امکان از افتادن یا صدمه به آن پیشگیری شود.اما به هرحال به دلایل زیر ممکن است شل شدن چسب لمینت دندان رخ دهد:
1.    دندانپزشک شما به اندازه کافی مهارت و تجربه نصب لمینت را ندارد و در زمان تراش و برقراری پیوند بین روکش و دندان،نکات لازم را رعایت نکند.
2.    مواد اولیه مرغوبی را برای روکش لمینت انتخاب نکرده باشید.ممکن است برخی از متخصصان از مواد تقلبی دراین پروسه استفاده کنند که اینکار برخلاف تعهدات پزشکی است. یا اینکه خود فرد برای کاهش هزینه‌ها از دندانپزشک بخواهد از مواد درجه دو و سه برای لمینت استفاده نماید.
3.    گاهی پیش می‌آید به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان،فرد دچار پوسیدگی یک یا چند دندان شده و پیوند بین روکش و دندان آسیب میبیند و شل میگردد.
4.    تحلیل لثه نیز یکی دیگر علل رایج شل شدن لمینت است.این بیماری در برخی از افراد بخاطر زمینه ارثی و ژنتیکی بروز میکند. البته عدم رعایت نکات بهداشتی نیز میتواند این بیماری را تشدید کند و منجر به بروز زودهنگام آن شود.
5.    متخصصان دندانپزشکی به زیباجویانی که  لمینت را برای ترمیم معایب دندان خود انتخاب میکنند،توصیه میکنند که مواظب ضربه به دندان باشند. زیرا ضربات ناگهانی در هنگام تصادف یا ورزش میتواند این پیوند را سست کند.

راههای پیشگیری از شل شدن لمینت دندان
•    قبل از لمینت از متخصص بخواهید تمام پوسیدگی ها و ایرادات دندانهایتان را به درستی چک کرده و ترمیم نماید.
•    بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.تمیز کردن پشت دندانها و روی زبان نیز ضروری است.
•     با صرف هزینه معقول و بکار بردن مواد اولیه و چسب با کیفیت، دوام لمینت خود را برای زمان بیشتری تضمین کنید .  
•    قبل از انتخاب دندانپزشک حتما د باره سوابق و رزومه او بخوبی تحقیق کنید.
•    مواظب هر گونه ضربه ناگهانی به صورتتان باشید.

مراحل درمان شل شدن لمینت دندان
1.    اگر حس کردید بخشی از لمینت دندانتان شل شده است از دستکاری و بازی با آن خودداری نمایید.
2.    در اسرع وقت با دکتر خود تماس گرفته و برای ویزیت نوبت بگیرید.
3.    علت شل شدن را شناسایی و برای درمان آن اقدام نمایید.
چه افرادی نمی‌توانند دندان‌های خود را لمینت کنند؟

درست است که برای استفاده از روش لمینت، محدودیت چندانی وجود ندارد اما با این حال نیز در برخی از موارد، روش لمینت برای بعضی از افراد، جوابگو نیست و باید روش‌های دیگری را برای اصلاح طرح لبخند خود انتخاب کنند.

در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:

    دندان‌های پوسیده: برای لمینت کردن دندان، باید سطح دندان تراشیده شود. دندان‌هایی که دارای پوسیدگی وسیعی هستند، از استحکام لازم برای نگهداری پرسلن ونیر برخوردار نیستند. درواقع با تراشیدن دندان‌های پوسیده، به دلیل عدم وجود بافت سالم در سطح دندان، پس از مدتی دچار شکستگی‌های وسیع و گسترده می‌شوند.
    بیماری لثه فعال: اگر شخصی بیماری لثه فعال دارد، ابتدا باید نسبت به درمان آن اقدام کند و سپس اصلاح طرح لبخند با لمینت را انجام دهد؛ در غیر این صورت پس از مدت کوتاهی لمینت دندان با شکست مواجه خواهد شد.
    عدم وجود مینای کافی روی دندان: همانطور که گفته شد، برای انجام لمینت، قسمتی از مینای دندان تراش می‌خورد؛ بنابراین اگر دندان‌های فرد دارای مینای کافی نباشند به هیچ عنوان کاندای مناسبی برای لمینت دندان نیستند.
    افرادی که دندان قروچه می‌کنند: از جمله عادات آسیب‌زا که هم صدمات جدی به دندان‌های طبیعی وارد می‌کند و هم پرسنل ونیر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، دندان قروچه است. دندان قروچه همانطور که باعث سایش سطح دندان می‌شود و به مرور دندان را دچار ساییدگی می‌کند، در طولانی مدت سبب شکستن و یا ایجاد ترک در سطح روکش می‌شود.

درست است که لمینت‌ها مقاومت بالایی در برابر لکه دارند اما فشار و ضربه، دشمن اصلی ونیر است و باعث شکستن و ترک خوردن آن می‌شود.

نکته: اگر قصد اصلاح طرح لبخند با لمینت را دارید، حتما توجه داشته باشید که به دندانپزشک ماهر و با‌تجربه‌ای مراجعه کنید چرا که نصب لمینت‌ها علاوه بر دانش، نیازمند مهارت و تجربه بسیاری است؛ و اگر توسط دندانپزشک حرفه‌ای انجام نشود پس از مدت زمان کوتاهی، پرسنل ونیر از روی دندان جدا می‌شود یا مشکلاتی مانند شکستگی، ترک و... آن را تهدید می‌کند.

(0) نظر
X