spring

seokaran

spring
social
aboutدرباره وبلاگ
موضوعات موضوعات
spring

seokaran

برداشتن کامپوزیت دندان چه زمانی ضروری است؟

دوشنبه بیست و یکم 1 1402

برداشتن کامپوزیت دندان چه زمانی ضروری است؟
علاوه‌بر این‌که گاهی فرد به دلیل تغییر تصمیم در روش اصلاح طرح لبخند، نسبت به برداشتن کامپوزیت اقدام می‌کند؛ اما گاهی اوقات نیز دلیل برداشتن کامپوزیت، با شکست مواجه شدن روش درمان است که در چنین مواقعی فرد ملزم به برداشتن کامپوزیت می‌باشد.
در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:
-    ایجاد تغییر در ساختار، رنگ و شکل کامپوزیت
-    جویدن و یا گاز زدن مواد غذایی سفت و اجسام
-    وارد شدن ضربه به کامپوزیت
-    شکستگی و لب‌پر شدگی کامپوزیت
-    تحلیل لثه و دندان
علت مصنوعى و بزرگ بنظر رسیدن بعضى کامپوزیت ونیرها چیست؟
بعضى فکر مى کنند که دلیل بزرگ بنظر رسیدن و غیر عادى بودن بعضى از کامپوزیت ونیر ها مربوط به ضخامت آنهاست. هر چند که ضخامت لایه کامپوزیت باید بسیار نازک باشد و در صورت افزایش ضخامت، کار نازیبا و بد خواهد شد اما یک نکته مهم که در مورد ان کمتر کسى به شما اگاهى داده است، فرم و خطوط و زوایاى کامپوزیت ونیر است.

سطح کامپوزیت ونیر باید همانند دندانهاى طبیعى داراى برجستگى و شیارهایى باشد که معمولا دو شیار طولى، سطح بیرونى دندان را به سه برجستگى تقسیم مى کند. در ضمن سطح دندان تخت نیست و در سه شیب فرم داده مى شود. شیب ١/٣ نزدیک لثه رو به سمت بیرون، شیب ١/٣ میانى مستقیم و شیب ١/٣ لبه دندان رو بداخل است. در وافع توجه به این جزییات در فرم دندان است که موجب طبیعى بنظر رسیدن کامپوزیت ونیر مى شود. باید بدانیم در درمانهاى زیبایى یکى از فاکتورهاى مهم انست که نماى دندان تا حد ممکن طبیعى بنظر بیاید. عضى افراد دندانهایشان شیبى رو به داخل دارد که باعث مى شود لبخند زیبایى نداشته باشند و یا نمایش دندانهایشان کم شود.
بعضى وقتها بعد از درمانهاى ارتودنسى این حالت رو به داخل دندانها ایجاد مى شود که اکثر افراد احساس خوبى نسبت به ظاهر ان ندارند .
یک راه ساده و مطمیٔن براى اصلاح چنین وضعیتى درمانهاى لمینت یا ونیر است. با روش لمینت دندان یا کامپوزیت ونیر مى توان این مشکل را برطرف کرد و شیب دندانها را اصلاح و انرا تا حد امکان مستقیم کرد..
4 روش برای جدا کردن ونیر کامپوزیت
ونیر کامپوزیت را می‌توان به 4 روش از روی دندان برداشت که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:
1.    دیسک‌های پولیش سنباده‌ای: در این روش با استفاده از سطح ساینده دیسک سمباده‌ای، نسبت به جدا کردن و پولیش دادن کامپوزیت اقدام می‌شود. لازم به ذکر است که به دلیل این‌که دیسک می‌تواند به تمام سطح دندان دسترسی داشته باشد، به راحتی کامپوزیت را از سطح دندان جدا می‌کند.
2.    دریل کاربید: دریل کاربید که یکی از ابزار‌های دندانپزشکی با سرعت بسیار بالا است، در برداشتن کامپوزیت موثر است؛ البته به دلیل عدم قابلیت انعطاف‌پذیری، در کنار آن از دیسک سنباده‌ای نیز استفاده می‌شود. روش کار توسط این دریل به این صورت است که دندانپزشک با اعمال فشار خفیف روی سطح دندان، کامپوزیت را از آن جدا می‌کند.
3.    هوای ساینده: هوای ساینده جزو فناوری‌هایی است که توسط مراکز دندانپزشکی محدودی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در این روش از ذرات اکسید آلومینیوم برای جدا کردن کامپوزیت از روی دندان استفاده می‌شود؛ درواقع توسط یک دستگاه کوچک این ذرات روی دندان اسپری می‌شوند.
4.    میکرو اچر: عملکرد این دستگاه مانند دیسک سنباده‌ای است؛ درواقع با میکرو اچر، روی سطح دندان پوشانده شده و به این صورت مقدار خاصی از کامپوزیت از سطح دندان برداشته می‌شود.
دلایل برداشتن کامپوزیت دندان

در میان مراجعه کنندگان به کلینیک‌ها و مطب‌های دندانپزشکی، گاهی افرادی را می‌توان دید که به دلایل مختلف قصد برداشتن کامپوزیت دندان‌هایشان را دارند. از مهم‌ترین دلایل برداشتن کامپوزیت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    نارضایتی از انجام کامپوزیت

امکان دارد فردی که کامپوزیت دندان را انجام می‌دهد، بعد از مدتی از ظاهر و یا رنگ کامپوزیت ناراضی باشد به همین دلیل نیز نسبت به برداشتن کامپوزیت دندان‌هایش اقدام می‌کند.

    تعویض کامپوزیت با لمینت

افرادی نیز وجود دارند که می‌خواهند لمینت را جایگزین کامپوزیت کنند بنابراین ابتدا باید کامپوزیت را بردارند و‌ سپس عملیات مربوط به جای‌گذاری لمینت انجام دهند.

    آسیب‌های محیطی

در اثر برخی عوامل محیطی ممکن است کامپوزیت آسیب ببیند؛ البته در برخی موارد این آسیب قابل ترمیم است. اگر کامپوزیت به هر دلیلی آسیب ببیند و قابلیت اصلاح را نداشته باشد باید کامپوزیت را بردارند.

    ایجاد تنوع

از دیگر دلایل برداشتن کامپوزیت دندان می‌توان به ایجاد تنوع اشاره کرد.

    ترمیم دندان

ناگفته نماند برخی دیگر قصد ترمیم دندان‌های خود را دارند که در این صورت نیز ابتدا باید کامپوزیت را بردارند و سپس دندان را ترمیم کنند.

    استفاده نادرست مواد کامپوزیت

یکی دیگر از دلایل برداشتن کامپوزیت دندان را می‌توان استفاده نادرست از مواد کامپوزیت دانست. هنگامی که کلینیک و یا مطب دندانپزشکی را برای انجام کامپوزیت دندان انتخاب می‌کنید حتما اطمینان حاصل کنید که مرکز انتخابی شما از مواد با کیفیت و استاندارد استفاده می‌کند.

هر یک از موارد نام برده شده در این بخش می‌تواند عامل مهمی برای برداشتن کامپوزیت دندان باشد بنابراین اگر شما نیز با یک یا چند مورد از موارد بالا دست‌وپنجه نرم می‌کنید بهتر است به فکر برداشتن کامپوزیت و جایگزینی برای آن ها باشید.

(0) نظر
X